Sebastiaan Verschuren

Mijn sociale plan: de conclusie

Afgelopen week heb ik een kleine test gedaan op Facebook en Twitter, om te bekijken of ik tijdens de Olympische Spelen straks een aparte taktiek moet hebben met betrekking tot het omgaan met social media. In deze blog post leg ik uit wat ik ging doen. De conclusie in het kort? Het was geen succes.

Het doel van deze test was om te kijken of ik meer rust in mijn hoofd zou hebben als ik niet zou kijken naar reacties op mijn berichten. Het gevolg van het ‘absoluut niet kijken’ was echter dat ik er veel meer mee bezig was dan de bedoeling. Ik was meer bezig met het niet kijken dan met het fijn vinden dat ik niet keek.

Daarbij komt dat het met Facebook helemaal niet kán; wel zenden niet ontvangen. Om een update op Facebook te plaatsen moet je inloggen en kom je sowieso eerst langs de updates van je vrienden. Met Twitter eigenlijk hetzelfde: je kunt wel lezen wat de mensen die je volgt tweeten, maar als die mensen iets naar jou tweeten, lees je dat in je eigen timeline.

Er is daarom maar één conclusie voor mij. In de week van de Spelen ga ik persoonlijk niets doen met social media. Dat moet de ultieme rust gaan brengen straks, ik lees het allemaal achteraf wel. Mijn accounts worden wel gewoon geupdate. Mijn vriendin Naima zal namens mij Facebook en Twitter updates de wereld in sturen. Ik stuur naar haar hoe het ging en zij mag er een mooi verhaaltje van maken.

Natuurlijk klinkt dit allemaal heel spastisch en wellicht een tikkeltje overdreven. Maar als je 4 jaar lang hebt gezwoegd voor dat moment in Londen, wil je niets aan het toeval overlaten. En aangezien social media een deel van het dagelijks leven is geworden, moet daarover nagedacht worden.

Een ding is zeker trouwens, in Rome had ik de beste baard ;-)

Reacties zijn gesloten.

Volg Sebastiaan op Social Media